Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROJEKTOVÝ DEN NA TÉMA PREVENCE

5. 4. 2011

     Dne 28. 02. 2011 proběhl na naší škole projektový den se zaměřením na prevenci. Celý program začal exkurzí v hasičské zbrojnici Varnsdorf. Zde byla pro žáky připravena ukázka hasičských vozů, byli seznámeni s jejich vybavením, technickými parametry a v neposlední řadě si sami mohli vyzkoušet např. váhu kyslíkového přístroje na svých zádech. Velký zájem vzbudil vysunovací žebřík pro záchranu osob z výšek, který si navíc  3 odvážlivci v doprovodu hasiče vyzkoušeli vylézt. Dále byla připravena ukázka hydraulických nůžek na vyprošťování osob při haváriích, proběhlo vyproštění zaklíněné osoby pod autem pomocí nafukovacího vaku a jako poslední bod bylo připraveno hašení malého požáru. Při odchodu ještě žáci obdrželi od hasičů malé dárky. Podle jejich ohlasů se jim exkurze velmi líbila a náš dík patří profesionálním i dobrovolným hasičům z Varnsdorfu vedených p. Jiřím Suchardou.

 

  Další část projektového dne proběhla formou diskuse na téma drogové problematiky. Velmi poutavě s použitím videoukázek všechny zaujal a diskutoval p. Ellmrich z organizace Teen Challenge ze Šluknova. Sám si v minulosti prošel drogovou zkušeností a nakonec se jí také úspěšně zbavil.

 

  V posledním dvouhodinovém bloku se z dětí stali novináři a reklamní výtvarníci. Úkolem bylo napsat novinový článek s tématikou prevence a vymyslet a nakreslit plakát s protidrogovou nebo protikuřáckou tématikou. Všichni se se zaujetím zapojili do činnosti a výsledkem bylo několik zajímavých článků a v každé třídě vyrobený velký reklamní plakát sestavený z několika prací.

 

                                                                    Aleš Ondráček, třídní učitel 7. třídy